Telefon +45 77 32 16 60

12. april 2022

Artikel i Byer i udvikling

– Vi skaber og renoverer Aalborgs ejendomme i nutidens ånd

Aalborgs historie er lang og spændende – og især midtbyen har mange unikke ældre bygninger. For at kunne bevare Aalborgs særlige historie, der blandt andet lever gennem byens mange smukke byggerier, har Wagner Ejendomme et løbende fokus på bevaring og renovering af den eksisterende boligmasse i bymidten, således bygningerne og historierne fortsat kan leve videre i generationer. Respekten for Aalborgs historie er en grundpille i Wagner Ejendommes DNA.

– Aalborg indtager en central plads i vores familie og fælles familievirksomhed. Det hele startede, da min farfar, Richard Wagner, og senere min far, Sven Wagner, etablerede herretøjsforretningerne Bristol og senere Wagner Herretøj samt Butler, Richard og Loftet. Det har udviklet sig til, at vi i dag råder over nogle smukke bygninger i byen, og vi har samtidig knyttet nogle meget stærke bånd til Aalborg. Derfor har vi også en naturlig respekt for byen og dens historiske ejendomme, forklarer Trine Wagner, direktør i Wagner Ejendomme.

Den første ejendom får nyt liv
Wagner Ejendomme er grundlagt på den række af tøjforretninger, som Sven Wagner og hans far Richard Wagner etablerede både i Aalborg og i øvrige dele af landet. Den første forretning, Bristol, åbnede Richard Wagner i Bredegade 4 i Aalborg tilbage i 1946, og i 1970 købte Sven Wagner så selve bygningen og butikken af sin far, da han skulle overtage forretningen. Det blev dermed også den første ejendom i Wagner Ejendomme.

Bredegade 4, der har en central beliggenhed i en af Aalborgs populære gågader, har løbende gennemgået flere store renoveringer. I 2021 rundede det oprindelige hus så 84 år, og derfor har Wagner Ejendomme nu valgt at foretage en gennemgribende renovering af Bredegade 4. Det indebærer blandt andet, at de eksisterende etagedæk er fjernet, således et mere rent butikslokale i stueetagen kan etableres, mens der på 1. og 2. sal etableres syv moderne lejligheder med store altaner, elevator og kvalitetsinventar.

– Bredegade 4 har været meget igennem, og grunden rummer en lang historie. Huset har fungeret som tøjforretning i 75 år, og det har skabt meget trafik i bygningen. Nu trænger huset til en omfattende renovering, ligesom tiderne kræver tilpasning. Derfor glæder vi os over, at vi nu har mulighed for at føre det arkitektoniske udtryk tilbage mod det oprindelige hus fra 1937, siger Trine Wagner.

Tidssvarende lejligheder i Gravensgade
Et nyt projekt for vores ejendom i Gravensgade 8 er i øjeblikket også på tegnebrættet. Den hyggelige, lille gågade mellem Bispensgade og Algade blev etableret helt tilbage i 1550 og fungerede i mange år som hovedfærdselsåre i Aalborg. Det betyder også, at gaden rummer mange smukke bygninger med en særlig historie. Herunder Gravensgade 8.

– Vi tegner og planlægger lige nu en fremtidig ombygning og renovering af den smukke ejendom, der i dag rummer to erhvervslejemål i stueetagen. De skal bevares i deres nuværende form, mens vi håber at kunne omdanne de eksisterende store boliglejemål til flere moderne lejligheder, der i højere grad passer til den aktuelle boligefterspørgsel, forklarer Trine Wagner, der samtidig påpeger, at der endnu ikke foreligger en byggetilladelse for projektet.

Renovering af hverdagens boliger
Hos Wagner Ejendomme har vi desuden et ønske om at favne alle typer af lejere. Derfor har vi også fokus på løbende renovering af den eksisterende boligmasse, mens vi samtidig bevarer favorable huslejepriser. I Øgadekvarteret råder Wagner Ejendomme over to ejendomme med over 100 beboelseslejligheder. Nogle af lejlighederne kræver en gennemgribende renovering, så vi kan skabe eksempelvis større badeværelse og/eller køkkenalrum, som efterspørges af nutidens lejere. Andre lejligheder kræver blot en mindre gennemgang for at bevare den kvalitet, Wagner Ejendomme er kendt for.

Ved at bevare boligerne frem for kun at bygge nyt, kan vi imødekomme en bredere skare af beboere med forskellige ønsker, behov og økominiske muligheder. Der bor eksempelvis mange unge og studerende i Øgadekvarteret, og det skaber ofte et godt miljø med en god blanding af forskellige lejere, forklarer Trine Wagner.

Alt under ét tag
Wagner Ejendomme består i dag af et team med mange forskellige faglige kompetencer og erfaringsmæssige baggrunde. Derfor kan vi også samle alle funktioner under ét tag – herunder driftsafdeling og administration. For vores lejere betyder det, at de altid kun skal forholde sig til Wagner Ejendommes personale, uanset om det gælder fremvisninger, spørgsmål til huslejen eller en dryppende vandhane, der skal fikses.

Det er vi stolte over, og vi oplever, at det skaber stor værdi for vores mange lejere, slutter Trine Wagner.